Novice‎ > ‎

ODBOJKARJI NADALJUJEJO S TEKMOVANJEM

objavljeno: 12. nov. 2020, 00:00 avtor: Dos Pomurje   [ posodobljeno 12. nov. 2020, 00:00 ]
OZS je kljub temu, da bi na podlagi Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti lahko nadaljevala s tekmovanji v prvi slovenski odbojkarski ligi, z namenom zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 z 22. oktobrom prekinila vsa tekmovanja. Predsedstvo OZS je nato na dopisni seji ukrep podaljšalo še za teden dni, zdaj pa se je stanje v klubih izboljšalo do te mere, da bomo tekme v okviru 1. Državne odbojkarske lige lahko spet spremljali ta vikend.

»Vodstvo zveze je sprejelo odločitev, da s tekmovanji nadaljujemo, seveda pa bodo potekala v skladu z odloki Vlade Republike Slovenije ter navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za šolstvo, znanost in šport. Medtem, ko bi še v preteklem tednu tekme nemoteno lahko igralo le 13 od 34 klubov, se je stanje zdaj popravilo do te mere, da je na nadaljevanje prvenstva pripravljenih 29 klubov, pet pa še ne. Tekmovanje bo za zdaj potekalo po prvotnem razporedu, kar pomeni, da bomo v okviru Sportklub prve odbojkarske lige spremljali obračune 10. kroga, tekme 7., 8. in 9. kroga pa bodo ekipe odigrale v prihajajočih tednih,« je pojasnil sekretar tekmovanj pri OZS, Branko Maček.

foto: Aleš Oblak

V okviru tekem 10. kroga Sportklub prve odbojkarske lige bodo prve na parket stopile odbojkarice SIP Šempetra in Gen-i Volleyja, obračun bo na sporedu v petek, ob 18. uri.

VIR: www.odbojka.si